Totul despre: Plasturii Pentru Acnee

Din ce sunt făcuți plasturii pentru acnee?

Plasturii sunt făcuți dintr-un material hidrocoloid, des întâlnit și utilizat în domeniul medical pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor post-chirurgicale. Fiind extrem de benefici, industria de skincare s-a adaptat și a creat plasturi de dimensiuni mici din același material pentru a accelera procesul de vindecare a acneei.

 

Cum funcționează plasturii pentru acnee?

Plasturii hidrocoloidali extrag excesul de puroi din coș și previn infectarea zonei, formând o barieră umedă care ajută procesul de vindecare. Când un coș se vindecă mai repede, este mai puțin probabil să lase pete pigmentare.

Pe scurt, plasturii au la bază trei funcții:

  • Extrag puroiul din coș
  • Previn infectarea zonei
  • Acționează ca o bariera umedă care accelerează vindecarea și previn formarea cicatricilor 

 

Când și cum trebuie să aplici plasturii pentru acnee?

Plasturii au fost creați pentru stadiul final al coșului, atunci când se poate observa capătul galben.

Atunci când partea superioară a pielii se “rupe” iar coșul iese la suprafață, există riscul unei infecții care crește indirect șansele de cicatrizare sau hiperpigmentare a pielii. De aceea, coșul trebuie acoperit cu un plasture: pentru a extrage puroiul și a proteja zona de bacterii care răspândesc infecția și provoacă acnee.

 

Greșelile pe care să le eviți atunci când folosești plasturii pentru acnee:

1. Să nu cureți și să nu usuci fața înainte de utilizarea plasturilor

Excesul de sebum și apa afectează puterea de absorbție a plasturilor. Asigură-te că ai tenul curat și uscat înainte de utilizarea lor.

2. Aplicarea plasturilor la finalul rutinei

Acoperirea coșurilor cu plasturi la finalul rutinei nu este ideal deoarece plasturii vor absorbi produsele aplicate în loc de puroiul care trebuie extras din coș. 

3. Degete murdare/uleioase atunci când scoți plasturii

Asigură-te că ai mâinile curate atunci când scoți plasturii. Degetele pot lăsa ulei pe marginea plasturilor și asta poate afecta aderența lor. 

4. Folosirea plasturilor prea devreme

Este adevărat, în acest fel nu o să mai atingi coșurile dar nu este ideal să folosești un plasture atunci când coșul este inflamat, roșu și dureros. Așteaptă până când inflamația dispare și puroiul este ieșit la suprafață. 

5. Este o soluție de lungă durată

Plasturii nu oferă o soluție la principala cauză a acneei, ci oferă o soluție temporară pentru a vindeca coșul existent. De aceea, nu trebuie să te bazezi doar pe plasturi ca fiind un tratament permanent. Pentru a scăpa de acnee, plasturii trebuiesc folosiți în combinație cu o rutină ce conține ingrediente anti-acnee.

 

Plasturii preferați ai Experților Beauty ZUTTER:

COSRX - ACNE PIMPLE MASTER PATCH

COSRX - CLEAR FIT MASTER PATCH

Lasă un comentariu