Ingredientul săptămânii: Niacinamide

Niacinamida este o formă a vitaminei B3. Este un nutrient esențial nu numai pentru sistemul digestiv și nervos, ci și pentru piele – cel mai mare organ al corpului. În ultimii ani a devenit un ingredient foarte popular în îngrijirea pielii datorită versatilității sale.

În primul rând, niacinamidele sunt regăsite cel mai des în produsele anti-îmbătrânire datorită capacității de a uniformiza tenul eliminând petele pigmentare și de a reda elasticitate pielii, reducând liniile fine. De asemenea, niacinamida are rol anti-inflamator, fiind des întâlnit în produsele pentru combaterea acneei și a leziunilor cauzate de factorii externi (mediu, razele UV). Aceasta calmează și reduce inflamațiile cauzate de acnee și previne apariția unor noi erupții. Niacinamidele ajută inclusiv tenul uscat, stimulând producția de ceramide pentru a menține pielea hidratată.

 

Ce tip de ten trebuie să am pentru a beneficia de efectele niacinamidei?

Niacinamida este benefică tuturor tipurilor de ten. Așa cum spuneam mai sus, ea tratează acneea, are rol hidratat și efect anti-îmbătrânire.

 

Dacă folosec produse ce conțin niacinamide, trebuie să evit anumite ingrediente?

Dacă folosiți produce ce conțin niacinamidă, nu trebuie să vă feriți de alte ingrediente. Niacinamida devine chiar mai eficientă dacă rutina dumneavoastră conține ingrediente hidratante și hrănitoare precum ceramide, peptide sau acid hialuronic.

 

Cum aplic produsele cu niacinamidă?

Puteți utiliza mai multe produse ce conțin niacinamidă în rutina dumneavoastră (ex: ser + esență + toner). Niacinamida este foarte eficientă atunci când este folosită în produse ce nu necesită clătire după utilizare, motiv pentru care o regăsiți în mod obișnuit în seruri, esențe, tonere sau creme hidratante și nu în produse de curățare/cleansere.

De asemenea, pe lângă tipurile de produse menționat mai sus, puteți include în rutină în funcție de nevoie, un produs pentru zona ochilor ce conține niacinamidă pentru a reduce cearcănele și pungile de sub ochi, oferind un aspect mai tânăr.

 

Produse care conțin niacinamidă

Serumul: Snail Bee Ultimate Serum de la Benton 

Este un ser anti-îmbătrânire care redă elasticitate pielii, fiind recomandat tuturor tipurilor de ten. Pe lângă niacinamide, conține secreție de melc și venin de albină. Serul tratează hiper pigmentarea, vindecă iritațiile și leziunile tenului și de asemenea, are un efect răcoritor, calmând roșeața.

 

Esența: Galactomyces 95 Tone Balancing Essence de la COSRX

Este o esență anti-age recomandată tuturor tipurilor de ten care ajută la încetinirea naturală a procesului de îmbătrânire a pielii. Esența hrănește și hidratează tenul, lăsând pielea netedă și strălucitoare după folosire.

 

Crema hidratantă: Balancium Comfort Ceramide Cream de la COSRX

Este o cremă blândă care poate fi folosită pe ten sensibil ce hidratează și calmează tenul. Crema conține niacinamide pentru a ilumina și îndepărta petele pigmentare și trei tipuri de ceramide pentru a reface bariera de protecție a pielii pentru un ten sănătos.

 

Protecție solară: Intensive Triple Care Sunscreen SPF 50+ PA++++ de la Innisfree 

În fiecare zi a anului trebuie să purtați cremă cu protecție solară pentru a vă proteja pielea de factorii externi. Crema Intensive Triple Care Sunscreen SPF 50+ PA++++ protejează tenul de razele UVA și UVB în timp ce reduce apariția ridurilor datorită conținutului de niacinamide.

 

În concluzie, niacinamida este un ingredient esențial ce poate fi inclus în rutina de îngrijire, indiferent de tipul tenului - în special dacă vă confruntați cu acnee sau roșeață.

Lasă un comentariu