Ingredientul săptămânii: Ceramidele

Ce sunt ceramidele?

Sigur este o întrebare pe care ți-ai pus-o atunci când te-ai uitat pe lista de ingrediente a unui produs de îngrijire a pielii. Ceramida este un ingredient “supererou” de care este greu să nu te îndrăgostești după ce l-ai încercat. Ceramidele sunt lipide care penetrează straturile pielii eficient pentru a hidrata și a menține hidratarea pielii. 

Gândește-te la ceramide ca la “lipiciul” care leagă celulele pielii între ele, glazura care ține casa de turtă dulce în picioare sau cimentul dintre cărămizi. Atunci când celulele sunt “lipite” între ele cu ajutorul ceramidelor, se creează un strat protector al pielii, greu de pătruns, care menține hidratarea în timp ce și apără pielea de factorii externi dăunători. 

Dacă vrei să îți întărești stratul de protecție al pielii atunci ai nevoie neapărat de produse ce conțin ceramide!

 

Cum sunt introduse ceramidele în produse?

Ceramidele sunt produse în mod natural de pielea noastră dar cele aflate în produse sunt fie versiuni sintetice, fie derivate în mod natural din plante. Acestea sunt aproape identice cu cele din pielea umană.

 

Ce tip de piele beneficiază de pe urma ceramidelor?

TOATE! Așa cum am menționat mai sus, pielea ta produce ceramide în mod natural. Problema este că pe măsură ce înaintezi în vârstă, cantitatea de ceramide scade din diferite cauze: piele afectată de expunerea la razele UV, folosirea produselor care usucă pielea, îmbătrânirea naturală a pielii. 

 

Deoarece refac și întăresc bariera de protecție a pielii în același timp ce ajută la menținerea hidratării, ceramidele sunt un ingredient uimitor pentru persoanele cu pielea uscată, care suferă de hiperpigmentare sau eczeme. 

 

Recomandări de produse ce conțin ceramide

Un produs foarte hidratant este Dear, Klairs Fundamental Watery Oil Drop. Acest ser pe bază de apă conține ceramide, ceai verde și peptide pentru hidrata pielea în timp ce o protejează de factorii externi dăunători.

DEAR, KLAIRS - FUNDAMENTAL WATERY OIL DROP

 

Balancium Comfort Ceramide Cream de la COSRX este o cremă ce conține trei tipuri de ceramide și Centella Asiatica pentru a vindeca iritațiile în timp ce întărește stratul de protecție al pielii.

COSRX - BALANCIUM COMFORT CERAMIDE CREAM

 

Rich Moist Soothing Cream de la Dear, Klairs combate pielea sensibilă și deshidratată cu ajutorul formulei concentrate ce asigură hidratare imediată pe termen lung. 

DEAR, KLAIRS - RICH MOIST SOOTHING CREAM

 

BONUS:  0.2 Therapy Air Mask - Ceramide

Mască facială hipoalergenică de tip servețel pentru piele sensibilă sau uscată creată special pentru a se simți ușoară precum aerul. Conține ceramide pentru a oferi tenului uscat hidratarea bogată și profundă de care are nevoie, întărind stratul de protecție natural al pielii. Ingredientele precum extractul de ghimbir, lămâie, lavandă, mandarină îți vor lăsa tenul mai luminos și mai sănătos.

ETUDE HOUSE - 0.2 THERAPY AIR MASK - CERAMIDE

Lasă un comentariu