cele mai bune produse cosmetice coreene, cosrx, innisfree, dear klairs, romania, cosmetice online, cosmetice bio, cosmetice vegan, cosmetice cruelty free, cosmetice coreene ieftine

Cum să îți alcătuiești de la zero rutina de îngrijire pentru tenul tău

Vrei să îți alcătuiești o rutină de îngrijire a pielii, dar nu știi de unde să începi? Urmează ghidul nostru pentru a începe un regim în trei etape bazat pe tipul tău de piele.

Înainte de a începe cu recomandările de produse, trebuie să identificăm tipul tău de piele. Acest lucru este esențial pentru a determina ce tip de produse sunt potrivite pentru problemele și nevoile pielii tale. Există patru tipuri principale de ten: ten uscat, ten gras, ten mixt și ten normal. Dacă nu știi deja ce tip de ten ai, citeșe AICI pentru a-ți identifica tipul de ten.

După ce ți-ai identificat tipul de piele, poți începe să pui bazele unei rutine. Îți sugerăm să începeți cu cele mai esențiale trei produse: Un produs de curățare, o cremă hidratantă și o esență sau serum pentru a trata nevoile specifice ale pielii. Desigur, nu uita să folosești zilnic o cremă de protecție solară. Poți încerca crema cu triplă acțiune INTENSIVE TRIPLE CARE SUNSCREEN SPF50+ PA++++ de la Innisfree, care reduce apariția ridurilor, iluminează tenul și protejează împotriva radiațiilor UV.

O rutină în trei pași pentru… pielea uscată:

Cu pielea uscată, totul ține de hidratare, hidratare, hidratare. Pentru un produs de curățare, veți dori unul care să fie blând. Produsele de curățare pe bază de ulei, care îndepărtează machiajul, crema de protecție solară și excesul de sebum, sunt excelente pentru toate tipurile de piele (da, chiar și pentru tenul gras!), dar pielea uscată are nevoie în mod special de proprietățile nutritive ale acestor produse. După utilizarea unui produs de curățare pe bază de ulei, folosiți unul pe bază de apă pentru a elimina impuritățile precum murdăria și transpirația precum LOW PH GOOD MORNING GEL CLEANSER de la COSRX, ideal pentru pielea uscată.

De asemenea, pielea uscată poate fi mai predispusă la îmbătrânire prematură, făcând utilizarea produselor bogate în aminoacizi vitală. GREEN TEA SEED SERUM de la Innisfree conține 16 tipuri diferite de aminoacizi pentru a revitaliza pielea uscată și stresată și asigură un nivel ridicat de hidratare.

Pentru un produs hidratant, veți dori ceva care nu numai că hidratează, dar vă va menține nivelul de hidratare a pielii pe termen îndelungat. Căutați o cremă care să conțină un amestec de umectanți și ceramide, emolienți sau ocluzive (sau toate cele de mai sus) pentru a rehidrata tenul asemenea cremei hidratante RICH MOIST SOOTHING CREAM de la Dear, Klairs care are o formulă concentrată și asigură o hidratare imediată, pe termen lung, pentru un ten mai radiant. Este o cremă all inclusive, formulată cu glicerină, dimeticona și unt de shea (ambii emolienți).

O rutină în trei pași pentru ... ten gras:

Cine are pielea grasă, știe cât de frustrant poate fi acea strălucire aparent permanentă de grăsime. Curățarea dublă te va ajutat enorm în a ține sebumul sub control. După produsul de curățare pe bază de ulei, pentru pasul 2 de curățare îți recomand GREEN TEA FOAM CLEANSER de la Innisfree. Ceaiul verde este un ingredient minune pentru cei care suferă de acnee, deoarece este antiinflamator și ajută la vindecarea coșurilor.

Pentru a curăța și elibera porii de excesul de sebum, murdărie, impurități și celule moarte vei avea nevoie de un produs ce exfoliază ușor pielea de bază de AHA sau BHA. Poți încerca AHA 7 WHITEHEAD POWER LIQUID de la COSRX, care este eficient în tratarea punctelor albe, a acneei, porilor dilatați și încărcați, a pielii obosite și lipsite de viață. De asemenea, conține acid hialuronic pentru a hidrata pielea și a evita senzația de piele strânsă și uscată. 

Dacă citești acest articol și te gândești, „nu trebuie să mă hidratez, pielea mea produce deja atât de mult ulei”, îmi pare rău, dar trebuie să te contrazic. Când pielea este deshidratată, produce excesiv de mult ulei pentru a compensa. Pentru a aduce nivelul de sebum la normal, hidratarea pielii este esențială. Ai nevoie de o cremă ușoară care are de asemenea și câteva proprietăți calmante pentru a ajuta la reducerea aspectului de pete inflamate și roșii, precum MIDNIGHT BLUE CALMING CREAM de la Dear, Klairs.

O rutină în trei pași pentru… ten mixt:

Îngrijirea tenului mixt înseamnă echilibru. Pentru un demachiant care ajută atât pielea grasă cât și uscată și elimină toate tipurile de impurități, încercați uleiul de curățare GENTLE BLACK DEEP CLEANSING OIL de la Dear, Klairs. Este blând, dar eficient. Este tot ceea ce ai nevoie de la un produs de curățare.

Așa cum am emnționat mai devreme, îngrijirea tenului mixt înseamnă echilibru, echilibru, echilibru! De aceea îți recomand să încerci GALACTOMYCES 95 TONE BALANCING ESSENCE de la COSRX. Această esență ajută la hrănirea și hidratarea pielii. Folosirea prelungită conferă un ten tonifiat, neted, hidratat și vitalizat. În plus, ajută la încetinirea naturală a procesului de îmbătrânire a pielii.

O cremă hidratantă densă poate fi prea grasă pentru tine, dar un ser poate fi insuficient pentru nevoile de hidratare ale tenului tău. O cremă cu textură de gel totuși? Crema multi-funcțională FRESHLY JUICED VITAMIN E MASK de la Dear, Klairs este perfectă pentru pielea combinată, deoarece oferă o hidratare ușoară, se absoarbe redepe în piele, are efecte antioxidante și protejează pielea împotriva razelor UV.

Și dacă ai pielea normală?

Ce noroc! Îți recomand să combini o rutină din produsele sugerate mai sus sau din cele aflate în secțiunea pentru TEN NORMAL, în funcție de problemele actuale ale pielii.

Extra

Exfolierea este un pas incredibil de important în rutina de îngrijire a pielii. Exfolianții ajută la curățarea celulelor moarte ale pielii de pe suprafața tenului tău, la desfundarea și a decongestiona coșurilor sau punctelor negre, și la eliminarea petelor și uniformizarea tenului. Dacă aveți pielea sensibilă, folosiți PHA sau exfolianți cu procent mic de acid lactic sau acid mandelic. Un exfoliant cum ar fi acidul glicolic sau un retinol sunt opțiuni excelente pentru cei a căror piele poate suporta un exfoliant mai agresiv.

 

 

Citește și: Răspunsuri la cele mai des puse întrebări despre rutina de îngrijire coreeană în 10 pași

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

  • 5 metode pentru a fii mai blândă cu tenul tău sensibil

    5 metode pentru a fii mai blândă cu tenul tău s...

    Putem spune că persoanele cu ten sensibil sunt cele mai conștiincioase. Știm și noi prin ce treci … mereu trebuie să citești atentă lista de ingrediente, să testezi produsul pe...

    5 metode pentru a fii mai blândă cu tenul tău s...

    Putem spune că persoanele cu ten sensibil sunt cele mai conștiincioase. Știm și noi prin ce treci … mereu trebuie să citești atentă lista de ingrediente, să testezi produsul pe...

  • Cum să faci trecerea de la o rutină de îngrijire de vară la una de toamnă în 5 pași - Zutter cosmetice coreene blog

    Cum să faci trecerea de la o rutină de îngrijir...

    Toamna este minunată. Este perioada în care purtăm pulovere pufoase și bem Pumpkin Spice Latte-uri. Cu toate acestea, pielea ta s-ar putea să nu fie atât de happy cu schimbarea...

    Cum să faci trecerea de la o rutină de îngrijir...

    Toamna este minunată. Este perioada în care purtăm pulovere pufoase și bem Pumpkin Spice Latte-uri. Cu toate acestea, pielea ta s-ar putea să nu fie atât de happy cu schimbarea...

  • Totul despre: Plasturii Pentru Acnee

    Totul despre: Plasturii Pentru Acnee

    Din ce sunt făcuți plasturii pentru acnee? Plasturii sunt făcuți dintr-un material hidrocoloid, des întâlnit și utilizat în domeniul medical pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor post-chirurgicale. Fiind...

    Totul despre: Plasturii Pentru Acnee

    Din ce sunt făcuți plasturii pentru acnee? Plasturii sunt făcuți dintr-un material hidrocoloid, des întâlnit și utilizat în domeniul medical pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor post-chirurgicale. Fiind...

1 din 3