Privacy policy

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Zutter, prin urmare vom prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protecția datelor" sau "GDPR"), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

 

Zutter este denumirea comercială al Snow Software Studio S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Ploiesti, Strada Spătarul Nicolae Milescu nr. 14A, bloc 139F, scara B, ap. 32, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J29/2332/22.09.2017, cod unic de înregistrare fiscală RO38256023 (în continuare "noi" sau "Zutter"). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal.

 

CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

În general, Zutter va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal introduse direct de dumneavoastră. În acest mod aveți control asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți.

Exemplu:

Când creați un cont Zutter, ne transmiteți: adresa de e-mail, nume și prenume;

În secțiunea "Contul meu" găsită pe Site puteți introduce informații precum: număr de telefon, adrese de livrare, datele cardului bancar, etc.

Când plasați o comandă, ne oferiți informații precum: nume și prenume, produsele dorite, adresa de livrare, metoda de plată dorită, număr de telefon, etc.

Putem să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dumneavoastră în timpul vizitării site-ului nostru pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dumneavoastră. 

Pe site-ul nostru www.zutter.ro putem stoca și colecta informații în cookie-uri și alte tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 (șaisprezece) ani.

SCOPURILE PRELUCRĂRII

Vom utiliza datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri:

1)Pentru prestarea serviciilor Zutter în beneficiul dumneavoastră

Acest scop poate include, după caz, următoarele:

  • crearea și administrarea contului în cadrul platformei Zutter;
  • prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • asigurarea serviciilor de suport

Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui Contract între Zutter și dumneavoastră. Anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

2)Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută pe Site-ul nostru, folosim anumite date pentru a face cât mai ușor de folosit Site-ul. Putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dumneavoastră de Cumpărător, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție după finalizarea unei Comenzi. De asemenea putem desfășura direct sau indirect studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate.

3)Pentru marketing

Dorim să vă ținem la curent cu cele mai bune oferte pentru produsele care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (e-mail/SMS/telefonic/WhatsApp) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adăugate în secțiunea "Contul meu" și "Coșul meu" sau informații despre produse la care ați arătat interes în a le achiziționa. De asemenea, vă putem transmite comunicări comerciale cum ar fi sondaje de opinie și putem afișa recomandări personalizate pe Site-ul nostru. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dumneavoastră, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastră de cumpărător (produse adăugate în coș/produse vizualizate/produse achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastră și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastră și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dumneavoastra prealabil. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment prin metodele următoare:

  • Accesarea butonului de dezabonare aflat în cadrul mesajelor trimise de Zutter
  • Contactarea Zutter (metodele de contact se găsesc pe Site în secțiunea "Contact")
  • Modificarea setărilor din contul dumneavoastră

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta  activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dumneavoastră, pentru uninteres legitim al nostru, vom lua toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate. Ne puteți solicita oricând sa oprim prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing prin metodele de mai sus.

4)Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot apărea situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Aceste măsuri pot include:

  • măsuri de protecție a site-ului www.zutter.ro cât și a utilizatorilor site-ului față de atacuri cibernetice;
  • măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudă, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
  • măsuri de gestionare a altor riscuri.

Motivul acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înteles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale. În anumite cazuri, ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunului și valorile prevăzute de legislația aplicabilă în această materie.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

În majoritatea cazurilor, Zutter va stoca datele dumneavoastră cu caracter personal cât timp aveți un cont pe Site-ul nostru. Puteți oricând să ne solicitați să ștergem anumite informații sau chiar închiderea contului. După ce primim solicitările dumneavoastră, ne vom ocupa în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, vom păstra anumite informații ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

CUI TRANSMITEM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

În funcție de situație, putem oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastră următoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat
  • furnizorilor de servicii de plată
  • furnizorilor de servicii bancare
  • furnizorilor de servicii IT
  • furnizorilor de servicii de marketing
  • firmei Snow Software Studio S.R.L. (societatea care deține Zutter)
  • firma Shopify Inc.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem divulga date cu caracter personal autorităților publice.

Ne asigurăm mereu că accesul la datele dumneavoastră de către terții menționați mai sus se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecțiadatelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

ÎN CE ȚĂRI TRANSFERĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Zutter va stoca și prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe teritoriul României. Cu toate acestea, deoarece magazinul online Zutter foloseste platforma Shopify, și societatea Shopify Inc. aflată în Statele Unite ale Americii are acces la datele personale ale Utilizatorilor/Clienților noștri.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu carater personal este gestionat cu atenție pentru a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

CUM PROTEJĂM SECURITATEA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Magazinul Zutter, prin platforma Shopify, deține certificat SSL, care criptează datele dumneavoastră pe Site-ul nostru. De asemenea, Zutter  folosește HTTPS în loc de HTTP, care ridică nivelul de securitate a Site-ului.

Pentru efectuarea plăților online folosim serviciile procesatorului de plăți Adyen.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal, vă atragem atenția că transmiterea informațiilor prin Internet sau prin intermediul altor rețele publice, nu este complet complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute și utilizate de către terțe părți neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ CA UTILIZATOR/CLIENT/CUMPĂRĂTOR

Puteți oricând solicita accesul la datele dumneavoastră, corectarea oricăror greșeli introduse pe Site și vă puteți opune la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal. După caz, puteți beneficia de dreptul de a solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră și dreptul la portabilitatea datelor.

Ne puteți cere oricând sa vă confirmăm daca vă prelucrăm datele cu caracter personal. Vă putem oferi oricând informații despre datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, cum le folosim, cum le protejăm, cui i le transmitem, dacă le transferăm în străinătate, cât timple păstrăm etc.

Ne puteți cere oricând să rectificăm datele dumneavoastră cu caracter personal în caz că acestea nu au fost introduse corect.

Ne puteți cere oricând să vă ștergem datele cu caracter personal și contul dumneavoastră Zutter. În cazul în care doriți ștergerea contului dumneavoastră, vă recomandăm salvarea tuturor documentelor aferente comenzilor plasate. Acțiunea de ștergere a contului este ireversibilă iar toate informațiile aflate în contul dumneavoastră vor fi șterse și veți pierde toate aceste documente. După ștergerea contului, Zutter nu va mai avea nicio informație aferentă contului șters.

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal numai în cazurile în care: acuratețea lor este contestată; prelucrarea lor este ilegal, dar nu doriți ca datele să fie șterse; acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dumneavoastră aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță. Putem continua să folosim datele dumneavoastră cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care avem consimțământul dumneavoastră sau pentru a constata, iexercita sau asigura apărarea unui drept în instanță.

Ne puteți cere sa vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat.

Vă puteți opune în orice moment, din motive legale de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale prevalează față de acest interest.

Vă puteți opune oricând prelucrării datelor dumneavoastră în scop de marketing direct, fără a invoca un motiv.

Ne puteți contacta oricând în cazul în care aveți întrebări legate de protecția datelor la numărul de telefon sau adresa de e-mail aflate în secțiunea "Contact".

Aveți dreptul să depuneți plângeri la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. În România, datele de contact ale autoriâții de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România.

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212

E-mai:anspdcp@dataprotection.ro

 

Fără a vă afecta dreptul dumneavoastră de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.