Cei mai întâlniți acizi în produsele de îngrijire a pielii și rolul lor

Lumea acizilor poate fi copleșitoare - sunt atât de mulți dintre care poți să alegi și toți par să ofere beneficii similiare. Deși la prima vedere toți par asemănători, este foarte important să cunoști cu ce te poate ajuta fiecare. Mai jos am enumerat acizii găsiți în produsele cosmetice și beneficiile acestora.

 

Acidul Ascorbic (Vitamina C)

Este probabil cel mai cunoscut acid din această listă, fiind cunoscut și sub denumirea de Vitamina C.  Acidul ascorbic este de asemenea și cel mai cercetat acid din acest domeniu. Fiind un puternic atioxidant, ajută la încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire, la prevenirea și vindecarea petelor pielii provocate de expunerea la razele UV.

Acidul ascorbic este de asemenea unul dintre cele mai eficiente ingrediente folosite pentru strălucirea tenului, stimulând în același timp producția de colagen ce crește fermitatea.

 

Încearcă Freshly Juiced Vitamin Drop împreună cu Freshly Juiced Vitamin E Mask de la Dear, Klairs.

 

Acidul Glicolic (AHA)

Acidul glicolic este un exfoliator din familia AHA. Este una dintre cele mai utilizate forme de AHA, deoarece este una dintre cele mai cercetate și eficiente forme. Comparativ cu alte AHA, acidul glicolic are o greutate moleculară mult mai mică, ceea ce înseamnă că este mai eficient la pătrunderea adâncă în piele. Aceasta oferă o exfoliere mai amănunțită pentru a curăța celulele moarte ale pielii și ajută la regenerarea pielii. În plus, acidul glicolic crește glicolic crește capacitatea pielii de a reține hidratarea, făcându-l unul dintre cei mai hidratanți acizi disponibili.

Încearcă AHA/BHA Clarifying Treatment Toner, AHA 7 Whitehead Power Liquid de la COSRX.

 

Acidul Hialuronic

Acidul hialuronic este foarte des întâlnit în produse deoarece are efecte incredibile. Previne îmbătrânirea prematură și redă elasticitate tenului. Acesta ajută la hidratarea pielii, fiind capabil să rețină de 1000 de ori mai multă apă decât greutatea proprie.

Încearcă sheet mask-ul Skin Clinic Mask - Hyaluronic Acid de la Innisfree sau Supple Preparation Unscented Toner de la Dear, Klairs. 

 

Acidul Salicilic (BHA)

Acidul salicilic este cunoscut sub denumirea de BHA sau acid beta-hidroxi. BHA-urile oferă o formă de exfoliere mult mai profundă față de AHA-uri. Este un agent exfoliant care deschide porii, ajută la vindecarea rănilor și are afect antiinflamator. Fiind solubil, acidul salicilic pătrunde prin sebum până în profunzimea porilor și îi curăță. Este recomandat persoanelor cu ten gras, mixt sau acneic.

Încearcă BHA Blackhead Power Liquid, Low pH Good Morning Gel Cleanser sau Two in One Poreless Power Liquid de la COSRX.

Lasă un comentariu